21 Aralık 2009 Pazartesi

Tuna dalgasi pastasi - Donauwelle mit Butterkeksen

Malzemeler:

Kek icin:

- 250 g margarin yada tereyagi
- 250 g seker
- 6 yumurta
- 5 yemek kasigi süt
- 2 yemek kasigi kakao
- 1 paket vanilya sekeri
- 450 g elenmis un
- 1 büyük kavanoz visne kompostosu

Kremasi icin:

- 2 paket vanilya puding tozu
- 1 litre süt
- 250 margarin yada tereyagi

Ara kat icin:Kalın

- takriben 40 tane Butterkeks (petit beurre bisküvi)

Üzeri icin:

- 1 cikolata kuvertürü ve bir kasik tereyagi yada Schokoladenglasur (daha basit oluyor)

Yapilisi:

Fırını 180° C’ye ısıtın. Yumurtaların sarisini beyazindan ayirip sarilarini sekerle köpüresiye kadar cirpin, margarini ve sütü, vanilya sekerini hepsini ilave edip cirpmaya devam edin. Ayri bir kapta yumurtalarin beyazlarini bir cimdik tuzla kar gibi olasiya cirpin ve daha önce karistiridiginiz karisima yavas yavas kasikla yedirin (cirpmayin), elenmis unu kabartma tozunla karistirin ve karisima ilave edip onuda cirpmadan icine karistirdin. Büyük bir dik dörtgen firin tepsisini margarinle yagladiktan sonra kek hamurunun yarisini tepsiye döküp yayin. Kalan hamura 2 yemek kasigi kakaoyu ekleyin ve yine karistirin. Bu hamuruda beyaz hamurun üzerine dökün ve simdi suyunu süzdügünüz visneleri (suyunu bir kaseye ayirin) kek hamurunun üzerine yerlestirin ve yavasca icine bastirin. 180 derecede 35-40 dak. pisirin.

iki paket vanilya puding karisimini 1 litre sütle paketteki tarife göre bir puding pisirin ve sogumaya birakin, soguduktan sonra oda isisinda olan 250 g margarin veya tereyagini mixerle pudinge karistirin. Pismis ve sogumus kekin üzerine bu puding kremasini sürün. Üzerine Butterkeksleri/resimde gördügünüz bisküvilerden bir kat kremanin üzerini kaplayacak sekilde döseyin. Visne suyunla kasik yardimi ile bisküvileri islatin. Kuvertürü bir kasik tereyagi ile benmari usulü eritin (yada hazir Schokoglasuru mikrodalga firinda yada benmari usulü eritip bunu kullanin) kremanin üzerine dökün ve heryerine sürdürün. Sogumaya yakin bir catalla cikolatayi dalgalar seklinde cizin.
















9 yorum:

keskinli dedi ki...

canisi selam pasta en cok sevdigim pastalarin basindadir desem yeridir dogrusu ben butterkeks ile hic yapmamistim ama bir dahakine deneyim ellerine saglik sevgiler

Baharcicegi dedi ki...

benim kiz okulda yapmislar hemen gelip evdede yapmisti ama buterkekse yoktu tarifinde kizima göstereyim birde senin tarifinle yapsin kat kat ugrastirsada tadi harika ellerine saglik tatlim cok öpüyorum

Adsız dedi ki...

selamlar canim,

pasta süper olmus, tuna dalgasini biz ailece severiz, ama biskuvilisini ilk defa gördüm... her sekli güzeldir :))

ellerine saglik... öptümmm

canan dedi ki...

slm canim bende cok severim donauwelle pastasini,serbetli tatlilarla pek aram iyi olmadigindan pastalara bayilirim butterkekslisini hic denememisdim ama süper görünüyoo denemem lazim.ELLERINE SAGLIK öptüüüm..

pelince dedi ki...

Görüntüsü şahane,bayıldım resmen.. ellerine sağlık.. emirin doğum günü kutlu olsun..
Sevgiler..

deroş dedi ki...

Pastan harika gözüküyor.En yakın zamanda mutlaka deneyeceğim

deroş dedi ki...

Selam ben deroş sana yorum bıraktım.Osman's Wife eşimin hesabından.Hesabı yakında değiştireceğim.Sevgiler

birsence dedi ki...

ben bu tuna dalgasına bayıldımmmmmm...banada yaparmısın ümmoşum...lüften:)yerim seni ellerine sağlık tatlım...kocaman öpüldün...

Lüfi dedi ki...

Mmmmhh Donauwelleee...birde kirazli offf nefis olmus yine,ellerine saglik cnm, üstlerine bisküvi dösemede iyi fikir..paylastigin icin tskler bende muhakkak yakinda yaparim,öptm seni..