12 Nisan 2012 Perşembe
9 Nisan 2012 Pazartesi
Haşhaşlı çörek... memleketim Eskişehir'e ait
Mis gibi kokan hashasli cöreklerimle döndüm bloguma... denemek isterseniz tarifi bir tik ötede
-> hashasli cörek
Hamuru 4-5 parcaya ayirip yagli zeminde parmaklarimizla bastirarak aciyoruz üzerine hashasli yag karisimini sürüyor rulo seklinde sariyor 3-4 parmak genislikte kesiyor ve tepsiye dösüyor kabardiktan sonra firina sürüyoruz.
Hayat paylasinca güzel... Blog dünyasini özlemisim meger... sevgiyle kalin... Ümmühan
Labels:
hamur isi
Kaymaklı peynirli dolama
Hashasli cörekteki gibi süt su tuz ve unla mayali hamur yogurup bekletiyoruz (hashasli cörekte hamurun tarifi var). Kabaran hamuru yagli zeminde parmaklarimizla bastirarak dörtgen seklinde aciyoruz. yarisina önce sivi yag yada eritilmis tereyagi ve ufalanmis beyaz peynir (150 g - yarim kalip?) ve bir bardak (200 - 250 ml) krema yada kaymak sürüyor ve hamurun diger yarisini üzerine kapatiyoruz. uzun seritler kesiyoruz 2 parmak kalinliginda.Bu seritleri büküyoruz ve gül seklinde doluyoruz. Üzerine yumurta sarisi ve yumusak olmasi icin yogurt sürüp önceden isitilmis firina verip kizarmasini bekliyoruz. Pistikten sonra islak bir bezi üzerine serip yumusamasini bekliyoruz.
Labels:
hamur isi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)