
Hashasli cörekteki gibi süt su tuz ve unla mayali hamur yogurup bekletiyoruz (hashasli cörekte hamurun tarifi var). Kabaran hamuru yagli zeminde parmaklarimizla bastirarak dörtgen seklinde aciyoruz. yarisina önce sivi yag yada eritilmis tereyagi ve ufalanmis beyaz peynir (150 g - yarim kalip?) ve bir bardak (200 - 250 ml) krema yada kaymak sürüyor ve hamurun diger yarisini üzerine kapatiyoruz. uzun seritler kesiyoruz 2 parmak kalinliginda.Bu seritleri büküyoruz ve gül seklinde doluyoruz. Üzerine yumurta sarisi ve yumusak olmasi icin yogurt sürüp önceden isitilmis firina verip kizarmasini bekliyoruz. Pistikten sonra islak bir bezi üzerine serip yumusamasini bekliyoruz.
3 yorum:
kaymaklı peynir dolama buda nefistir eminim,hiç yapmadım şimdiye kadar
tarifini yayınlarsan ilk denenecek olanlar listeme alacam sevgiler emel
tarifi ekleyecegim canim... sevgiler...
bekliyorummm,mutlaka deneyecegim .....
Yorum Gönder