24 Mart 2010 Çarşamba

Patates salatasi "schwäbisch"

Yine merak edilen ve hatta paylasmakta geciktigim bir tarif... sabriniz icin tesekküler...

Malzemeler:

- 1 kilo patates
- 1 büyük sogan
- 2 yemek kasigi sirke
- 1 su bardagi et bulyon
- 1 tatli kasigi tuz
- yarim tatli kasigi kara biber
- 3 yemek kasigi sivi yag
- 1 tatli kasigi hardal (arzu ederseniz)
Yapilisi:
Patatesleri kaynar suda haslayin, biraz sogutun, soyun ve ince ince dilimleyin, patatesler büyükse dilimleri ortadan ikiye bölün. Sogani soyup yemeklik dograyin. Bir bardak kaynar suya bir et suyu tabletini eritin, bu et suyuna dogradiginiz sogani, sirkeyi, hardali, tuzu ve karabiberi ekleyin ve karistirin. Bu sicak sosu dogradiginiz patateslerin üzerine dökün ve en az bir saat sosu cekmesini bekleyin. (Aksamdan yapilip buz dolabinda bekletildimi sahane oluyor). Daha sonra sivi yagi ekleyin ve karistirin. En son tuzunu ve karabiberini kontrol edin, gerekirse biraz daha ekleyin.
Degisik sekillerde yapabilirsiniz. Arzuya göre dilimlenmis kornison, dilimlenmis kaynamis yumurta, cok ince dilimlenmis (rendeyle dilimlenmis) salatalik yada ince dogranmis maydanoz, taze sogan yada dere otu ilave edebilirisiniz.
Almanlar bunu "Schnitzel"in (snitsel) yada panelenmis baligin yaninda cok tüketiyor... bende güzel yakistiriyorum... en cokta mangal keyfi olunca etin yaninda cok güzel oluyor. Malum önümüz yaz mangal sezonu basliyor. Güzel bir alternatif bence...

2 yorum:

Osman dedi ki...

Bayılırım patates salatasına.Her versiyonunu severim.Helede Almanların patates salatası bir başka keyiftir.Almanya'da ilkokula giderken sınıfta patates salatası yapmıştık.Not ettim bile.En kısa zamanda deneyeceğim.Öptüm seni...

FİLİZ'CE dedi ki...

kız sen ne değişik şeyler yapmışsın görmeyeli,çok hamaratsın,çok da geziyon,yoğun arkadaşım benim,başını kaşıyacak vaktin yok..buradan belli oluyor,aman nazarım değmesin,maşallah diyeyimde hep böyle kal..öptümm..