18 Haziran 2009 Perşembe

Kiremitte balik ve izin hazirliklarim

Merhabalar,

yine yogunum. Malum izin yaklasiyor ve ben sürekli kosturuyorum... Alisverisler hazirliklar bitmiyor.

Evet arkadaslar... tatil yaklasiyor. Trenle gidecegiz bakalim. Avusturya´da arabayi trene verecegiz bizde yatakli kompartimanda gidecegiz nasipse. 30 saat civari sürüyormus Edirne´ye kadar. insallah cocuklar bizi yollarda bunaltmazlar.

Nasipse haftaya cuma yola cikacagiz. Eeeee... söyleyin bakalim hanimlar... ne yapayim yola yiyecek???? Klasiklesmis gurbetcilerde... Kiyamam ben onlara ne cekimiz var beeeeeee.... Pogaca, sarma, kuru köfte, domates, salatalik, zeytin, peynir, birde biber kizartmasi iyi oluyormus. Eyvahlar olsun isim cok benim daha coooook, bunlari hazirla camasirlari yika pakla hazirla ilaclari evraklari vs gözden gecir neler gerekiyor diye. hala camlarim halilarim duruyor temizlenecek. Ama sükür dikislerimi bitirdim.

Bu arada beni merak eden arkadaslarimida kocaman öpüyorum. Yoklugumu fark etmissiniz tesekkürler. Burlardayim iste ruh gibi geziniyorum ortalikta kosusturuyorum cocuklarda sag olsun ay annemizin üstüne bi azcik gitmeyelimde demiyorlar.
Hadi canlar, cok gevezelik ettim. Gevezelik deyince. Benim Emir ne dese iyi. Birseyi ona anlattim anlattim bana döndü bakti. Anne cok konusuyorsun kafami agritiyorsun, babami o yüzden hasta ettin zaten demezmi bacaksiz bana. Kendiside bana cekmis. Bir durmaz cenesi. Kuzuuuuuum... azicik az anlativereyim demez.

Uzuuun süre önce yaptigim baliklarimla sizi bas basa birakiyorum. Kocaman sevgilerimi gönderiyorum sizlere...





Malzeme kisi sayisina göre degisecegi icin tam miktar veremeyecegim.

Ben "Seelachs" kullandim. Epeyde arastirdim türkcesi neki diye. Deniz salmonu yada deniz somonu diye geciyormus. Bilen arkadaslar benimle paylasirsa sevinirim.


Hafif yaglanmis kiremite (sag olsun büyük görümcemin esinin bize hediyesiydi bu kiremitler) önce kücük kücük dogradiginiz sebzelerinizi yerlestirin. Ben patates, kirmizi biber,sogan ve domates kullandim. Üzerine tuzladiniz baligi yerlestirin. Bu balik hazir temizlenmis ve filetolanmis satildigi icin bu baligi sikca tüketiyoruz, ama siz herhangi baska balikta tabi kullanabilirsiniz. Üzerine limon dilimleri koyun ve zeytinyagi gezdirin. istediginiz baharatida serpebilirsiniz, ben cok ince kiyilmis az miktarda maydanoz kullandim.


Önceden isitilmis firina sürün ve 180 derecede üstü kizarasiya kadar pisirin. Yaninda yesil veya karisik salata enfes oluyor.







9 yorum:

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Sevgili Ümmühan seni sobeledim. cevaplarsan sevinirim. Ellerine sağlık balık süper görünüyor. Sevgiler...

Banu dedi ki...

Ah canim yaaa, valla erkek milleti iste, kadin sesine dayanamiyorlar.Kucugu buyugu ayni desene...
Valla izin yolculugu arabayla olunca insani iki kat telase sariyor.Sana kolay gelsin canim.1 hafta kalmis hee....
Balik harika gorunuyor, bayilirim baligin her turune..Seninkide nefis gorunuyor ellerine saglik..
Gorusmek uzere, baybay...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

canım balık şahane görünüyor ellerine sağlık.tren yolculuğu harika fikir.çok severim.yol için. bol bol sandviç en iyisi bence,top kekler de süper olur.şimdiden iyi yolculuklar ve kolaylıklar diliyorum canım.sevgilerimle...

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım balık nefis gözüküyor asla hayır demem çok severim ellerine sağlık...
Hayırlı yolculuklar mutlu tatiller:)

FİLİZ'CE dedi ki...

cnm çok çok kolay gelsin..Allah yardımcın olsun..Trenle yolculuğun tadını çıkar bence,arada bir de fotoğraf çek de biz de nasiplenelim...inşallah sorunsuzca sağlıcakla vatanına kavuşursun..öpücüklerimi yolluyorum arkadaşım.ayrıca balık nefis gözüküyor..ellerine sağlık..sevgiler.

Lüfi dedi ki...

offf yaa offf..yine hatirlattin su tren yolculugu,4 sene önce gitmistik trenle,ne kadar güzel oluyor bi bilsen besik gibi sallana sallana giderdik,ahhh ahh..bu sene kaldik biz,insallah seneye Allah nasip ederse..aynen yazdiklarindan götür yola cnm,bende onlardan götürdüm,izin telasesi cok zor biliyorum,hem evini temizle topla,hemde valiz hazirla,Allah yardimcin olsun,yeterki sag salim gidin gelin o önemli..ayy bende heyecanlandim simdi sanki ben izine gidiyorum:)) kiz trende resim cekinmeyi unutmayin,bloguna koyda biraz hasret gidereyim,bol bol resim cekkk:D:D

Bu arada kiremitlerin cok hosuma gitti,cok hos olmus tadida cok lezzetli olmustur umarim, ellerine saglik..
cnm görüsürüz sana simdiden kolay gelsin..
Sevgiler

Özlem dedi ki...

Ümmühan'cım, sana kolay gelsin canım, bayağı bir telaşın var ama olsun tatlı telaş :) benim böyle uzun yolculukta hoşuma giden yiyecek kekti, sade kek, annem her uzun yolculukta yapar, kek kutusunun kapağını açınca arabanın içini misgibi vanilya kokardı, aha ah güzel günlerdi onlar...ne yaparsan yap, senin ufaklıklar da ileride bu anıları böyle hatırlayacak işte....
sizlere iyi yolculuklar diliyorum,
sevgilerimle

LEMAN dedi ki...

canım gurbettı ıyı bılırım yolda en guzel puaca gıdıyor sıcaktan cabuk bozuluyor etlıler boll meyve al yanına balıklar enfes buarada 3 gun sanırım degilmi yol gerçi bizimkiler çift şoför ama hayırlı yolculuklar inşallah gümrükte az beklersiniz kuzum en zoru orası bence

mutfaktakizaman dedi ki...

ellerine saglik canim cok severim hmm kremitte oluncada cok nefis olmustur eminimm:)
sana kolay gelsin canim izin telasida bi baska oluyorr bende gunleri sayiyorum hayirlisiyla daha 2,5 haftam varr...
canim sana yorum yaziyorum fakat cikmiyormu ne??

iyi yolculuklar canim saglicakla gidip gelirsiniz ins.