30 Aralık 2011 Cuma

Bol vitaminli mercimekli sebze corbasi

"Tozlanmis" arsivimden neler buldum neler... Postu hazirladigim vakitler yeni tanismistim kerevizle... Simdi bol bol tüketir olduk cok sevdik...

********************************************************
Bu soguk günlerde en güzel sey sicacik bir corbadir herhalde insanin icini isitmak icin.

Son günler bu yeni kesfettigim corbayi sikca yapar oldum. Sebze corbasi benim icin yeni degil ama asagida gördügünüz paketi daha hic almamistim. Az miktarlarda degisik sebzeleri bir arada alabiliyoruz marketten. Hatta bazen farkli sebzeler olabiliyor icinde. Ama zannedersem kereviz bu corbaya cok degisik bir lezzet katti. Daha önce hic kullanmamistim.

Cocuklarimda cok sevdi bu corbayi o yüzden hep degisik versiyonlarini yapiyorum. Bazen et suyu ilave ediyorum bazen karnabahar. Dahada vitaminli proteinli olsun diye yarim cay bardagi kadar kirmizi mercimekte ve patateste ekliyorum hem koyu kivamda olsun diye.

Maksat cocuklara vitamin mineral yedirmek oldugu icin birde bol protein iceren mesela nohut yada fasulyede katsam olur. Cünkü her baklagili henüz yemedikleri icin bu sekil corbaya ilave etsem olur.

Bu gördügünüz sebzeleri arti 2-3 orta boy patatesi iri iri dograyip düdüklü tencereye koyuyuyorum. Yarim cay bardagi kirmizi mercimegi ilave ediyorum. Üzerini 2-3 parmak yükseklikte örtecek sekilde su ilave ediyorum, tuzunu ekliyorum ve kaynadiktan sonra düdüklünün kapagini kapatip kapaktaki gösterge en son cizgiye geldikten sonra 3-4 dakika pisiriyorum. Pistikten sonra maydanozlari ilave ediyorum ve blenderdeden geciriyorum. Yarim bardak (100 g) cig kremayida ilave edip karistirip agzini kapatiyorum (sicakligi kremanin pismesi icin yetiyor). Arzu ederseniz etsu, sebze suyu yada baharatda ekleyebilirsiniz. Cig krema yerine cremé fraiche´de katabilirsiniz... Schmelzkäsede güzel olur (erimis peynir hazir kaselerde satiliyor).

Kereviz mis gibi bir koku veriyor. Kizim cok sevdi bu corbayi icine bir kac pismis makarna kattimmi cok besleyici bir yemek oluyor kara dutuma.

Belliki bu aralar bu corba benim favori corbam amma ballandirdim degilmi. Aaaa... alt tarafi bi sebze corbasi amma uzatti demeyin sakin :)











21 Aralık 2011 Çarşamba

Korsan pasta


Merhaba arkadaslar,
nasilsiniz? Umarim hepiniz iyisinizdir. Biz soguk havada sicacik evlerimize kapandik, salepler iciyoruz evde keyif yapip yagan yagmuru izliyoruz. Okullarda yarindan sonra tatile giriyor. Cocuklar zaten bayram havasinda kar yagali.

Bol bol resim cektim, tursular, börekler, pastalar ama teknik sorun yasadim her resim paylasimimda sonra pes ettim ara verdim. Bakalim laptop daha bir hizli calisiyor bu ara. Bunu firsat bilip eylül ayinda oglumun 6. dogum günününe yaptigim korsan pastasini sizlerle paylasmak istedim. Cok basit gördügünüz gibi ama cok sevindirdi oglumu. Belki sizede bir fikir olur.

Hoscakalin sevgilerle... Ümmühan