Malzemeler:
- 250 gram çiğ tel kadayıf
- 125 gram tereyağı
- 125 gram künefe peyniri (tuzsuz beyaz peynir veya dil peyniri kullanabilirsiniz. Ben bulamadigim icin "Mozarella" peyniri kullandim iki paket)
- 125 gram tereyağı
- 125 gram künefe peyniri (tuzsuz beyaz peynir veya dil peyniri kullanabilirsiniz. Ben bulamadigim icin "Mozarella" peyniri kullandim iki paket)
Serbeti için:
- 1,5 bardak su
- 1,5 bardak toz şeker
- 4 - 5 damla limon suyu
(ben 3 bardak su ve 2,5 bardak seker kullandim ve serbeti cok fazla geldi. Yukardaki miktar kafi gelecektir)
- 1,5 bardak su
- 1,5 bardak toz şeker
- 4 - 5 damla limon suyu
(ben 3 bardak su ve 2,5 bardak seker kullandim ve serbeti cok fazla geldi. Yukardaki miktar kafi gelecektir)
Yapılışı:
ilk olarak serbetini hazirlayin. Su ve sekeri tencereye koyun ve 5 dakika kadar kaynatin. Daha sonra limon suyunu ekleyin ve bir kac dakika daha kaynatin ve sogumaya birakin.
ilk olarak serbetini hazirlayin. Su ve sekeri tencereye koyun ve 5 dakika kadar kaynatin. Daha sonra limon suyunu ekleyin ve bir kac dakika daha kaynatin ve sogumaya birakin.
Tereyağını ocağa alarak eritin. Tereyağı eridikten sonra kadayıfları tel tel ayirin ve kesme tahtasına alarak ince ince kesin. Bir kap içine alın, üzerine tereyağını dökün ve iyice karıştırın. Tavada ocakta pisirerekte oluyor. Ben firinda pisirdim. Kücük boy yuvarlak tepsiye yagli kadayifin yarisini esit olarak yayin ve üzerine baska bir kapla yada ellerinizle üzerine bastirarak tepsiye sikistirin.
Üzerine ince dilimlediğiniz peynirleri yerleştirin ama kenarlarda biraz boşluk kalmasına dikkat edin. Kalan kadayıfları da peynirlerin üzerine döşeyin ve ilk kat için yaptığınız gibi yine sıkıştırın. Tavada yapiyorsaniz ocağa alın ve kısık ısıda pişirmeye başlayın. Alt kısmı kızarınca dikkatlice çevirin ve pişirmeye devam edin. Firinda yapiyorsaniz 180 derecede önceden isitilmis firina sürün ve üzeri kizarana dek pisirin.
Sicak pismis kadayifin üzerine sogumus serbeti yavas yavas dökün. İsterseniz üzerini çekilmiş fıstıkla süsleyerek servisini yapabilirsiniz... Benim servisim ve fotograf cekmem cok aceleye geldigi icin istedigim gibi süsleyemedim ve yaninda cevizli dondurma ikram ettim.
Afiyet olsun.. Hmmm... cok severim... birde kaloriler olmasa...