27 Mart 2010 Cumartesi

Nese´de bulusma - Padisah lokumu



Epey önce arkadasim Nese´ye davetliydik. Bize bu nefis mamalari hazirlamis. Canim benim o hünerli ellerine saglik, herseyler cok nefisti. Hele padisah lokumun... cok lezzetliydi... tarifi pek bir yakinda...

Kimimiz metabolic balance diyetini yaptigimiz icin yazik sasti kaldi neler hazirlayacagini. isin kötüsü ne biliyormusunz? Rejim planina uygun yemekler yapmis bize ama... o güzelliklere dayanamayip biz diger yemeklerdende yedik. Of yaaaaaa... can bogazdan gelir. Öyle degilmi arkadaslar???

Ama acil diyet yapmak icin motivasyona ihtiyacim var. Olmuyor olmuyor olmuyor... önceki istikrarim kararliligim dayanma gücüm nerelere kayboldu bilmem. ip uclariniz tecrübeleriniz varmi??? Yaz geldi kapiyi caldi hala ben yiyelim icelim güzelleselim modundayim ooooooffff...



Bence hic kacirmayin bi bakin...


Bende bloglara istedigim zamani malesef ayiramiyorum. Dostlarim sizleri son zamanlar bosladiysam yorumlarinizi cevapsiz biraktiysam ziyaretinize gelemediysem kusurma bakmayin ne olur. Umarim yine eski enerjim ve zamanima kavusurum ve yine bolca birlikte oluruz.
Mutlu pazarlar diliyorum size... Sevgilerimle...


24 Mart 2010 Çarşamba

Firinlanmis mozarella peynirli patlican

Bu yemegin tarifini arkadasim bana miktar vermeden anlattigi icin göz kararida yapilabilecegi icin tam miktar vermiyorum...

Arzu ettiginiz miktarda patlicani yikayip alaca soyup ortadan ikiye bölün ve varim parmak kalinliginda uzunlamasina dilimleyin (arzu eden halka halkada dograyabilir), bunlari önce tuzla ovun bekletin ve peceteyle cikan aci suyunu alin, bol yagda kizartin. Bir borcama yada firin tepsisine patlicanlari hafif tuzlayip döseyin.
Bir tencerede iki yemek kasigi sivi yaginda bir büyük yemeklik dogranmis sogani pembelesesiye kadar pisirin, ister taze soyulmus rendelenmis domates ilave edin (takriben 4-5 büyük boy), ister arkadasiminda yaptigi gibi 2 konserve kutusu hazir soyulmus domateslerden ezip ilave edin soganlara, ince kiyilmis taze feslegen (yada kurusu), tuz, karabiber ekleyin ve kaynayinca kisik ateste 10 dak. pisirin bu domates sosunu. Bu sosu patlicanlarin üzerine dökün ve en üstünü dilimlenmis mozarella peynirleriyle kaplayip önceden isitilmis firina sürün ve peynir kizarasiya kadar pisirin.

Müthis lezzetliydi arkadasim Yasemin´in tekrar ellerine saglik. Et yemeklerinin yaninda pilavla sahane olur. Arzu ederseniz sarimsakta ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Patates salatasi "schwäbisch"

Yine merak edilen ve hatta paylasmakta geciktigim bir tarif... sabriniz icin tesekküler...

Malzemeler:

- 1 kilo patates
- 1 büyük sogan
- 2 yemek kasigi sirke
- 1 su bardagi et bulyon
- 1 tatli kasigi tuz
- yarim tatli kasigi kara biber
- 3 yemek kasigi sivi yag
- 1 tatli kasigi hardal (arzu ederseniz)
Yapilisi:
Patatesleri kaynar suda haslayin, biraz sogutun, soyun ve ince ince dilimleyin, patatesler büyükse dilimleri ortadan ikiye bölün. Sogani soyup yemeklik dograyin. Bir bardak kaynar suya bir et suyu tabletini eritin, bu et suyuna dogradiginiz sogani, sirkeyi, hardali, tuzu ve karabiberi ekleyin ve karistirin. Bu sicak sosu dogradiginiz patateslerin üzerine dökün ve en az bir saat sosu cekmesini bekleyin. (Aksamdan yapilip buz dolabinda bekletildimi sahane oluyor). Daha sonra sivi yagi ekleyin ve karistirin. En son tuzunu ve karabiberini kontrol edin, gerekirse biraz daha ekleyin.
Degisik sekillerde yapabilirsiniz. Arzuya göre dilimlenmis kornison, dilimlenmis kaynamis yumurta, cok ince dilimlenmis (rendeyle dilimlenmis) salatalik yada ince dogranmis maydanoz, taze sogan yada dere otu ilave edebilirisiniz.
Almanlar bunu "Schnitzel"in (snitsel) yada panelenmis baligin yaninda cok tüketiyor... bende güzel yakistiriyorum... en cokta mangal keyfi olunca etin yaninda cok güzel oluyor. Malum önümüz yaz mangal sezonu basliyor. Güzel bir alternatif bence...

Domatesli Mozarella peynir salatasi

Önümüz yaz, her ne kadar sicaklarda mayonez tüketimine dikkat etmemiz gereksede mangal keyfi icin harika bir salata...

Daha önce paylastigim domatesli mozarella peynirli salatanin iste tarifi... Tarifi epey önce istemistiniz benden... beklettigim icin kusuruma bakmayin...
Arzu ettiginiz miktarda mozarella peynirini küp küp kesin, cherry domateslerinide ortadan ikiye bölün yada büyükse dörde bölün, ince dogranmis taze feslegini ekleyin (kurusuda olabilir) ve göz karari mayonez ve biraz tuzla hepsini harmanlayin. Arkadasimin sade mayonez kullanmis. Ben birde mayonez ve yogurt karisimli denemek istiyorum.
Bugün hava cok güzel... birazdan kendimi cocuklarla disari atacagim ve cok özledigim günesin tadini cikaracagim. sizlerede bol günesli günler diliyorum. sevgiler...

20 Mart 2010 Cumartesi

Hemserim Yasemin´deydik

Selam arkadaslarim,

nasilsiniz? Umarim hepiniz iyisinizdir. Bense sükürler olsun iyiyim. Bahar geldi... icim civil civil... Almanya´nin kisi baya bir uzayip gidince icim kararmisti. Bi durgunluk yorgunluk olustu bende. Birde dünya telasesi kosusturmasi derken birde baktimki blogumu boslayivermisim. Birde facebook´ada cok takilir oldum. Güzel paylasimlar, resimler, yorumlar derken bilgisayar basindaki bos vakit ucup gidiveriyor ve bloguma zaman ayiramiyorum.
Yoklugumu fark edip mesaj gönderen arkadaslarima cok tesekkür ediyorum. Hatirlanmak fark edilmek özlenmek cok güzel, sag olun sizlere... insallah bundan sonra güzel paylasimlarda daha bol görüsmek üzere.

Yogun tempolu gecen hayatimda degerli dostlarla sahane sofralarda bulusmak yorgunlugumu aliveriyor.

Canim arkadasim ve hemserim Yaseminde toplanmistik...
Canim cok güzel agirladin bizi... bütün yemekler cok lezzetliydi. Sohbetimiz cok güzeldi en güzelide cocuklarimizin güzel güzel oynayip bizleri üzmemesiydi.



Nelermi vardi? Hadi bi göz atin...


- Firinlanmis domates soslu mozarellali patlican (süpppperdi gercekten)
- Taze fasulye
- Pilav
- Roka salatasi
- Mevsim salata
- Annesinin asuresi, ilknur abla ellerine saglik, ben asure canavari olarak pek bir hora gecti o günü... ALLAH kabul etsin... (Asureden anliyorsunuzki bu postu yayinlamakta epey gecikmisim)
- cikolata soslu brownie
- ve cocuklara hello kitty süslü cikolatali kek


Cok ince fikirlisin canim, nasilda özenmis bu güzel keki yapmis. Hemde özel cocuklarimiz icin...






Canim benim ellerine saglik, en kisa zamanda yine böyle bir araya gelmek ümidiyle...