16 Ocak 2010 Cumartesi

Dostluk ödüllerim

Aldigim DOSTLUK ÖDÜLLERiM beni cok mutlu etti.


Bu güzel dostluk ödülüne beni hemserim Ayse ablam (Ayse´nin Mutfagi) layik görmüs. Cok tesekkür ediyorum cok mutlu ettin beni Ayse abla. Öpüyorum seni...


Diger DOSTLUK ödülümüde sevgili Gülcan´dan geliyor (Tatlilar Gülcandan). Beni gururlandirdiniz ve mutlu ettiniz cok tesekkür ediyorum sevgili DOSTLARIM.



Kurallara malesef uyamayacagim, cok zorlaniyorum secim yapmakta. O yüzden bu ödülleri beni takip eden tüm sevenlerime armagan ediyorum. Blog aleminde cok güzel dostluklar edindim. Hepiniz kucak actiniz bana. Sizlere cok minnettarim iyiki varsiniz ve umarim uzuuuuun yillar daha var olacaksiniz. Hepinizi cok seviyorum ve öpüyorum...

15 Ocak 2010 Cuma

Rote Grütze Kuchen - Yaban meyveli pasta


Arkadasim Canan´in yaptigi cok lezzetli pastanin tarifini istemisti bir kac arkadas...
Buyrun...

Kek icin malzemeler:
- 4 yumurta
- 225 g seker
- 200ml sivi yag
- 330g un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 200ml Fanta

Hazirlanisi:
Yumurtalari ve sekeri köpüresiye kadar mikserle cirpin, sivi yagi ve fantayi ilave edip yine cirpin, elenmis unu ve kabartma tozunu karistirip karisima ilave edin ve fazla cirpmadan yavas yavas kasikla karistirin. Yaglanmis dik dörtgen firin tepsisine dökün ve önceden isitilmis firinda 180 derecede 15-20 dakika pisirin.

"Rote Grütze" yaban meyveli kirmizi sos icin malzemeler:
Türkiye´dekiler icinde bir alternatif sunacagim...
- 2 paket "Rote Grütze Pulver"
- 75 g seker
- 500 ml su
- 500g "Rote Grütze"
"Rote Grütze" yapilisi:
500 ml sudan 5-6 yemek kasigi alip "Rote Grütze Pulver" ve sekerle karistirin, kalan suyu tencereye koyup kaynatin, kaynayan suya elde ettiginiz karisimi ilave edip pisirin sogutun ve "500 g Rote Grütze"yi ilave edip karistirin (2-3 yemek kasigi sonra süslemek icin ayirin). Bu karisimi kekin üzerine dökün.
Türkiyedekiler icin alternatif
Yaban meyveli kirmizi sos icin malzemeler:
- 2 paket tart jölesi
- 2 su bardagi dolusu cilek, frek üzümü, ahududu, visne, frambuaz
- 4 yemek kasigi seker
- 300 ml visne suyu
Yapilisi:
Visne suyunun icine tart jölesini ve sekeri karistirip eritin, ocaga alin ve karistirarak kaynatin, kaynayan jöleyi ocaktan alin icine meyveleri koyun ve donmadan kekin üzerine yayin.
Krema icin malzemeler:
- 600ml krema
- 2 paket krema sertlestirici
Kremanin yapilisi:
Kremayi ve krema sertlestiriciyi karistirip ciripin ve kirmizi sosun üzerine yayin.
Üzeri icin:
- 35 adet petit beurre bisküvi (Butterkekse)
- 2 yemek kasigi pudra sekeri
Kremanin üzerine bisküvileri resimdeki gibi dizin, üzerine pudra sekeri serpin ve ayirdiginiz sostan her bisküvinin üzerine biraz kondurun.
Guten Appetit - Afiyet olsun!
Canan´im tesekkürler leziz pastan ve tarifin icin...

13 Ocak 2010 Çarşamba

Lütfiye´nin mercimek köftesi - Canan´in "Rote Grütze pastasi"




Arkadasim Lütfiye bu enfes yemekleri hazirlamis bize.


Sigara böregi, patates salatasi, makarna salatasi, karisik salata ve mercimekli köfte


Blogumda hic bir mercimek köftesi tarifi yer almamis. Bu vesileyle bunu resimlemek istedim. Sevgili Hatice´nin sitesi PORTAKAL AGACI´ndan almis tarifi. Daha öncede cok yedim ama bu tarif gercekten cok güzelmis. Tesekkürler Lütfiyemin hünerli ellerine ve tarif sahibi Portakal agacina.






Aksamin bombasi bu pastaydi. Demi kizlar...


Bu pastayi Lütfiye´nin kardesi Canan yapmis. Onun pastalarida pek bir güzel olur. Tarifi yakinda... Ellerine saglik canim benim cok enfesti.

Arkadasim Canan´da Almanya´da yasiyor. Ömrünü burda gecirdi. Ve yenilerde Türkiye´ye kesin dönüs yapma karari aldi ailesinle. Hem üzüldüm hem Canan´in adina sevindim bu haberi alinca. Canim benim... hayirlisi olsun. Sen cok uysal bir kizsin. Eminim Türkiye´dede carcabuk o güzel ailenle güzel bir hayat kurarsin ve eminim ordada cok cabuk arkadas cevresi edinirsin. MSN, Facebook, Email, Blog ve Telefon ne güne duruyor degilmi Canim benim. Yine birbirimizden kopmayiz. Yazlari belki nasip olur ve Türkiye´dede görüsürüz insallah. Yolun acik olsun Canim arkadasim. Hersey umarim gönlünce olur... Kiz duygulandim simdi tipir tipir döküyorum bak. Özleyecegim seni... vede o enfes pastalarini...






10 Ocak 2010 Pazar

SUNSHINE (GÜNES ISIGI) BLOGS ÖDÜLÜM

Bu güzel ödüle beni bende bambaska yeri olan arkadasim FiLiZ (Filiz´ce Lezzetler), hemserim Sevil (Sevdalitatlar) ve Elif (Ekinmutfagi) layik görmüsler. Hepinize cok tesekkür ederim bu inceliginiz icin. Beni gercekten cok mutlu ettiniz.


Bende tüm blog arkadaslarima bu ödülü armagan etmek istiyorum cünkü secim yapmakta gercekten cok zorlaniyorum. Bu blog aleminde dostlugun sanalda olsa pekistigi bir ortamda hepiniz benim icin günes isigisiniz. Hep beraber nice güzel paylasimli yillara... Sevgiyle kalin...

7 Ocak 2010 Perşembe

Soft Bowl kek yarismasi - Findikli ve ahududulu kek

Bu kekimi Soft Bowl kek yarışmasına ev sahipliği yapan birdemliksohbet Sevil´e ve Birsen'inmutfağı Birsen'ime gidiyor, kolay gelsin ve tesekkürler davetiniz icin arkadaşlar... Arzu eden herkez bu yarismaya katilabilir.





Malzemeler:

- 3 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 3/4 su bardagi sivi yag
- 1 su bardagi süt
- 1 vanilya sekeri
- 1/2 su bardagi cekilmis findik
- 1 su bardagi dolusu ahu dudu (ben kavanozdakinden kullandim)
- 1 yemek kasigi tepeleme dolu kakao
- 1 kabartma tozu
- 2,5 su bardagi elenmis un



Sos icin:

- Ahududu kompostosunun suyu
- 1 su bardagi pudra sekeri
- 3 yemek kasigi hindistan cevizi


Yapilisi:

Yumurta ve sekeri karistirma kabinda yüksek ayarda mikserle köpüresiye kadar cirpin. Süt, sivi yag ve vanilya sekerini ilave edip yine cirpin. Cekilmis findigi ve kakaoyu yavasca kasikla icine karistirin. Elenmis un ve kabartma tozunu karistirip hamura ilave edip yine yavasca kasikla karistirarak hamura yedirin. En son ahududularin suyunu süzüp hamura karistirin ve yaglanmis kek kaliba döküp önceden istilmis firinda 170-180 derece isida üstü kizarasiya kadar takriben 40-50 dakika pisirin. Soguduktan sonra kaliptan alin ve üzerine ahududunun suyunu bir kac kasik dökün.

Kalan ahududu suyuna pudra sekeri ekleyin ve koyu ama akici bir sos elde edin bunu kekin üzerine dökün (göz karari yaptigim icin ölcü veremiyorum, bir su bardagi pudra sekere 2-3 yemek kasigi ahududu suyu, sulu olursa pudra sekeri koyu olursa ahududu suyu ekleyin). En son hindistan cevizi serpin kekinizin üzerine. Afiyet bal seker olsun...

Soft Bowl Kek yarismasi - Cikolatali Tren Kek

Cikolatali Tren Kekimin tarfini Soft Bowl kek yarışmasına ev sahipliği yapan birdemliksohbet Sevil´e ve Birsen'inmutfağı Birsen'ime gidiyor... Davetiniz icin tesekkürler ve kolay gelsin arkadaşlar... Arzu eden herkez bu yarismaya katilabilir.




Cikolatali tren kek

Malzemeler:

- 3 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 3/4 su bardagi sivi yag
- 3/4 su bardagi süt
- 1 vanilya sekeri
- 3 yemek kasigi kakao
- 1 kabartma tozu
- 2,5 su bardagi elenmis un


Yapilisi:

Yumurta ve sekeri karistirma kabinda yüksek ayarda mikserle köpüresiye kadar cirpin. Kabartma tozu ve un haric tüm malzemeleri ilave edip yine cirpin. En son unu ve kabartma tozunu karistirip karisima dökün ve yavas yavas karisima fazla cirpmadan yedirin. Uzun yaglanmis kek kalibina döküp önceden istilmis firinda 170-180 derece isida üstü kizarasiya kadar takriben 40-50 dakika pisirin. Tren seklinini almasi icin 2 tane kek yapmaniz yani malzemelerin iki katini kullanmaniz gerekiyor. Kekler soguduktan sonra kaliplarindan cikarin kesin ve resimdeki tren haline getirin. Biraz dikkatlice baktinizmi seklini cözeceksiniz.Üstüne cikolata sosu dökün. Hazir kullanmak istemiyorsaniz iki tane 100er gramlik sade cikolatayi benmari usulü (isiya dayanikli bir kasenin icine cikolatayi ve 1 yemek kasigi margarini koyun bunu ici kaynar su dolu tencereye oturtun eriyesiye kadar bekleyin ve karistirin) bir kasik margarinle eritip trenin üzerine sürüp bonibon sekerleri ve jelibonlarla süsleyebilirsiniz. Teker olarak hazir bisküvi kullandim.

Yapmasi cok zevli. Cocuk dogum günlerinde hele erkek cocuklari icin birebir bir tarif. Oglusum 4. dogum gününde bayilmisti.