30 Kasım 2009 Pazartesi

BAYRAM KEBABIM


Merhabalar hepinize,

umarim keyifli hos sohbetli sekermi seker bir bayram gecirmissinizdir sevdiklerinizle. Bayram tebrikleriniz icin tesekkürler. ALLAH insallah yenisine erdirir.

Buda bayramda yaptigim kurban kavurmasi kebabi...

Tarife gerek yok aslinda... ayni iskender gibi ama döner eti yerine kavurma etli
Bunun benzerini birde kiymali yapiyorum. Tarife buradan ulasabilirsiniz

BAYRAM KEBABI
Hazirlanisi:
- gevretilmis küp küp kesilmis pideleri tabaga dizin
- üzerine kavurma etinden koyun
- bir yemek kasigi tereyaginda bir yemek kasigi un kavurun bir kasik salca ilave edip sos kivamina gelesiye kadar su ilave edip kisik ateste pisirin.
- Bu sosu etlerin üzerine dökün
- kücük kase suyla biraz inceltilmis yogurtu (arzuya göre sarimsakli) hepsinin üzerine gezdirin.
- ister terayaginda yakilmis pul ve kirmizi biber gezdirin en son üzerine ister ben gibi aceleyse isiniz sade pul biber serpistirin üzerine.
- yaninda tostlanmis (tabi közlenmis daha güzel olur) sivri biber

afiyet seker olsun...

20 Kasım 2009 Cuma

Düdüklüde kremali makarna

Gecenlerde AMC tencerelerinden bahsetmistim. 10 yil kullandiktan sonra










19 Kasım 2009 Perşembe

Kara dutum büyüyor

Kara dutum büyüyor... Zaman su gibi akip gidiyor. Tatli cadimla 15 ayi geride biraktik bile.


Burda Elif Nisa bebegini "uyutuyor" tabi bebek beyin travmasi gecirmiyorsa.
Onu gün boyu öpüp kokluyor. Kiskaniyorum bebegi...

11 Kasım 2009 Çarşamba

Nese´nin krem peynirli patates salatasi - Evimdeki dekorasyonun son durumu


Arkadasim Nese´nin patates salatasi cok ilgi görüp tarifi istendigi icin tarifi yayinliyorum.

Su an saat 23:15. Nese´ler bizde. (tabi bu yaziyi hazirlarken günlerden cumartesiydi, ancak bugün yayinlayabiliyorum) Esi Cem sag olsun esimle yatak odamizin dolabini kurdular. Epey ugrastilar. Bizde cocuklari oyaladik. Ehhh... bazende ceneye daldik ve cocuklar birbirlerinede girdiler. Aksam 8de cocuklari uyuttuk. Nese ve ben cocuk odasina girdik hepsini ayni an uyutmakta kararliydik. 45 dak. sonra zafer bizimdi. Nese tabi uyuyakaldi baktim beyler firsattan istifade bizleri cekistirmeye baslamislar duruma el koydum arkadasimi uyardim. Azicik keyif yaptik. Caylar kahveler dondurmalar vs. eski resimlere baktik bol bol laklak ettik cocuk bagrisi olmadan.

Gel gelelim nefis patates salatasinin tarifineeeeeeee...

NESE´nin KREM PEYNiRLi PATATES SALATASI

Malzemeler:

- 1 kg patates
- 125 g (yarim paket) krem peynir
- 250 g yogurt
- 3 yemek kasigi mayonez
- 1/2 yemek kasigi hardal
- yarim tablet sebze bulyon
- 4-5 dal taze sogan (yada kuru sogan)
- 5-6 dal maydanoz
- 6-7 kornison
- 3 yemek kasigi sirke (veya limon suyu)
- tuz

Yapilisi:

Patatesleri haslayip soyup dilimliyoruz. Sebze bulyonunu bir bardak kaynar suda eritip sicakken daha patateslerle karistiriyoruz ve beklemeye birakiyoruz. Diger malzemeleri bir karistirma kabina alip hepsini karistiriyoruz. Bu karisimi patateslere ilave edip dinlenmeye birakiyoruz. Ne kadar cok beklerse o kadar cok lezzetli oluyor. Aksamdan yapilmasi öneriliyor.

Arkadasim afiyet bal seker olsun diyor.

***************************************************
Son günler yine cok yogunum. Bu yüzden sizleride ziyaret edemiyorum yorumlarimada cevap yazamiyorum. Ama yorulup kahvemi yudumlarken yorumlarinizi okuyorum, bana doping oluyor bu stresin arasinda. Evimiz alt üst oldu bizde darma duman. Evin icinde yasiyorken esyalari ordan oraya aktarmak yeni mobilyalar kurmak badana ve duvar kagidi yapmak epey zorluyor insani. Eeeeeee... bu isleri birde iki kücük yaramaz afacan varken yapmak ayri bir marifet ve SABIR gerektiriyor. Zaman zaman cinnet gecirme noktalarina geldik ama yinede basardik. ASKIM cok sag ol sabrin icin ve ugrasilarin icin. Ama gercekten deydi. Nacizane degisiklikler yeni ciciler olabilir ama bizim icimize cok sindi bu güzellikler. Bir kac daha dekorasyon ayrintisindan sonra insallah resimlerini sizlere sunacagim. Diyorum nacizane, kalkipta belki aman aman hoslukta degildir ama maksat paylasmak. E madem bu blog sayesinde birazda özelimizi actik, gecmisteki yapilan dekorasyon isleride begenide topladi o yüzden bu kezde paylasmak istedim. Yatak odama gümüs mumluk vs. ariyorum, onlarida bulayim ondan sonra... Yani arkadaslar pek bir YAKINDA...

2 Kasım 2009 Pazartesi

Panco modelleri

Merhabalar,

öncelikle dogum günü tebrikleriniz icin coooook tesekkürler. Cok mutlu ettiniz beni. Biliyormusunuz böyle güzel seyler duymak okumak insana yogun tempolu bir hayatta cok iyi geliyor terapi gibi oluyor adeta. Ne iyi etmisimde su blog dünyasinla tanismisim. Hepinizi cok seviyorum.

Görüyormusunuz tozlu arsivimden ne pirlantalar cikiyor. Meger ben bu postu yayinlamayi unutmusum.

Bu sonbahar havasina yakisir iki panco sunmak istedim sizlere.

iste hünerli görümcelerimin ördügü pancolarim. Belki caniniz isterde örmek isterseniz bir fikir olur. Örgü örmesi kis aylarinda dizilerin karsisina gecip eve kapandigimiz dönemlerde cok zevkli oluyor. Hadi sizde kendinize ciciler örün. Modeller benden örmesi sizden. Bir göz atin bakalim begenecekmisiniz.

Fatos abla ve Haticem ellerinize saglik canlarim. Cok güzel olmus pancolarim.


Bereyide ben örmüstüm. Takim olsun istedim.







Önceleri ne cok bereler atkilar vs. örerdim. Simdi bir durgunluk var. Kizima Hello Kitty süveter basladim bakalim bu kis bitermi :))
Sevgilerimi gönderiyorum ve güzel bir hafta diliyorum sizlere...