19 Haziran 2009 Cuma

Sobelendiiiiim...

Sevgili Arzu beni sobelemiş.

Bende hemen cevaplıyorum...

1- kullandığınız kremin markası?
Nedense cildim imdaaaat diye bagirdimi ancak sürmek aklima gelir. Su an Loreal kullaniyorum.

2- şu an okuduğunuz kitabın adı? uzun zamandir kitap okumuyorum. Bir gün bunu böyle diyecegim aklimin ucundan gecmezdi. Önceleri coook okurdum her gün ise gidip gelirken trenlerde. Baskalari trende uyur duragi kacirir ben kitapa daldigim icin coook duraklar kacirdim. En cok Marry Higgins Clark´in kitaplarini severim. Müthis gerilim. Kitabi elinizden koyamazsiniz. Gazami geldim ne. Yine baslasammi. Aaaa... netde surf yapmak varken kitapta neymis. Cocuklarim duymasin. Köntü örnek olurum sonra. Ama oglusumla bol bol kitap okuyoruz. Hatta kütüphaneye yazdirdim bile beyefendiyi.

3- en son aldiginiz 3 ürün adi?
Pas desem... düsünmem lazim. Bu aralar cok alisveris yapiyorum. izin yaklasiyor ve sürekli alisverisle mesgulüm... alisverisi cok severim ama son günler gercekten kabak tadi verdi. Düsüneyim bakalim... Türkiye´ye mini-rondo, oglusuma ayakkabi koruyucusu, ucuna geciriyor bisiklet sürerken ayakkabilarin uclari eskimesin diye. yazik ediyor güzelim spor ayakkabilarina, veeee... sayi kendime cok güzel bir bluz

4- en çok sevdiğiniz 3 dizi film?
yaprak dökümü, dudaktan kalbe, binbir gece.

5- kullandığınız parfümün markası?
Cok cesit parfümüm vardir. Ama son günlerde Tommy Hilfigerin Tommy Girl´üne bayiliyorum. Davidoff / Cool Water´ida cok severim. Yazin ferah kokulari tercih ederim.

Simdi geldik en zor kisima... Ben kimleri sobelesem...

Önce bi hemserilerimden baslayayim... Tatil izin memleket derken birde Eskisehir hakkinda bir post hazirliyorum hep yani memleketime endeksliyim bu aralar, o yüzden önce

Banu, Asli, Ayse, Zeynep daha sonra...

Filiz, Hülya, Birsen, Gülsen, Hatce, Ayse, Öznur, Eyerhagu, Neslihan´i sobeliyoruuuuum.

Devamini getiremeden burada kesiyorum saymaya... Beni hep ziyaretlerinle sereflendiren arkadaslarimida sobeliyorum. Bu yaziyi okuyan herkeze sobeeeee... Cani isteyen vakti olan bu yaziyi okuyan herkeze sobeeeeeeeeee...

Sobelendiklerini fark ettigim arkadaslarimi zaten saymadim.

Arzu´cum tesekkürler beni sobeledigin icin.

Sevgiyle kalin...

18 Haziran 2009 Perşembe

Kiremitte balik ve izin hazirliklarim

Merhabalar,

yine yogunum. Malum izin yaklasiyor ve ben sürekli kosturuyorum... Alisverisler hazirliklar bitmiyor.

Evet arkadaslar... tatil yaklasiyor. Trenle gidecegiz bakalim. Avusturya´da arabayi trene verecegiz bizde yatakli kompartimanda gidecegiz nasipse. 30 saat civari sürüyormus Edirne´ye kadar. insallah cocuklar bizi yollarda bunaltmazlar.

Nasipse haftaya cuma yola cikacagiz. Eeeee... söyleyin bakalim hanimlar... ne yapayim yola yiyecek???? Klasiklesmis gurbetcilerde... Kiyamam ben onlara ne cekimiz var beeeeeee.... Pogaca, sarma, kuru köfte, domates, salatalik, zeytin, peynir, birde biber kizartmasi iyi oluyormus. Eyvahlar olsun isim cok benim daha coooook, bunlari hazirla camasirlari yika pakla hazirla ilaclari evraklari vs gözden gecir neler gerekiyor diye. hala camlarim halilarim duruyor temizlenecek. Ama sükür dikislerimi bitirdim.

Bu arada beni merak eden arkadaslarimida kocaman öpüyorum. Yoklugumu fark etmissiniz tesekkürler. Burlardayim iste ruh gibi geziniyorum ortalikta kosusturuyorum cocuklarda sag olsun ay annemizin üstüne bi azcik gitmeyelimde demiyorlar.
Hadi canlar, cok gevezelik ettim. Gevezelik deyince. Benim Emir ne dese iyi. Birseyi ona anlattim anlattim bana döndü bakti. Anne cok konusuyorsun kafami agritiyorsun, babami o yüzden hasta ettin zaten demezmi bacaksiz bana. Kendiside bana cekmis. Bir durmaz cenesi. Kuzuuuuuum... azicik az anlativereyim demez.

Uzuuun süre önce yaptigim baliklarimla sizi bas basa birakiyorum. Kocaman sevgilerimi gönderiyorum sizlere...





Malzeme kisi sayisina göre degisecegi icin tam miktar veremeyecegim.

Ben "Seelachs" kullandim. Epeyde arastirdim türkcesi neki diye. Deniz salmonu yada deniz somonu diye geciyormus. Bilen arkadaslar benimle paylasirsa sevinirim.


Hafif yaglanmis kiremite (sag olsun büyük görümcemin esinin bize hediyesiydi bu kiremitler) önce kücük kücük dogradiginiz sebzelerinizi yerlestirin. Ben patates, kirmizi biber,sogan ve domates kullandim. Üzerine tuzladiniz baligi yerlestirin. Bu balik hazir temizlenmis ve filetolanmis satildigi icin bu baligi sikca tüketiyoruz, ama siz herhangi baska balikta tabi kullanabilirsiniz. Üzerine limon dilimleri koyun ve zeytinyagi gezdirin. istediginiz baharatida serpebilirsiniz, ben cok ince kiyilmis az miktarda maydanoz kullandim.


Önceden isitilmis firina sürün ve 180 derecede üstü kizarasiya kadar pisirin. Yaninda yesil veya karisik salata enfes oluyor.